IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
10:42 | 12 юни 2014
Обновен: 01:35 | 13 април 2024

Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

По материала работи: Златина Добрева
Шофьорът, прегазил Паоло, се страхува за живота си

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Старозагорски окръжен съд и остави с мярка „домашен арест” Георги Сапунджиев, който прегази 4-годишния Паоло от Стара Загора.
„44-годишният Сапунджиев е обвинен, че е нарушил правилата за движение и по непредпазливост е причинил смъртта на детенцето”, заяви пред dnes.bg прокурор Красимир Папаризов от Апелативната прокуратура в Пловдив. Той поиска и най-тежката мярка „задържане под стража”.
Прокурорът цитира справка, според която на Сапунджиев са били наложени 7 наказателни постановления за нарушения на правилата за движение по пътищата.
В единия случай той е бил хванат да шофира с над 0,5 промила алкохол, има нарушение за шофиране без книжка и без документите на автомобила, както и за несъобразяване с пътната обстановка. Обвиняемият имал криминална регистрация и за нанасяне на средна телесна повреда.
В знак на солидарност със семейството на Паоло пред съда в Пловдив се събраха и няколко майки.
„Няма да забравя Паоло, аз познавам лично майка му и не искам това да се случва на други деца в България”, заяви Вера Вулджева, която протестираше пред Съдебната палата с две рози в ръка.
Адвокатът на Георги в съдебната зала заяви, че той се страхува за живота си, ако се изправи пред родителите на Паоло, за да се извини за стореното, и поиска да бъдат преследвани хората, които са го линчували на мястото на инцидента.
Самият Георги Сапунджиев не се яви в съда, а бе представляван от защитника си.
Според апелативните магистрати в Пловдив от събраните до момента доказателства по делото действително може да се направи обосновано предположение, че той е извършил деянието, в което е обвинен.
Съдът прецени обаче, че няма опасност Георги да се укрие или да извърши друго престъпление, затова го остави с по-леката мярка „домашен арест”. Решението не подлежи на обжалване.

Коментари

Новини Варна