IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
08:08 | 27 юни 2014
Обновен: 10:54 | 3 май 2024

Роми се биха с тухли, брадви и саби в Благоевград

Роми се биха с тухли, брадви и саби в Благоевград

По материала работи: Златина Добрева
Роми се биха с тухли, брадви и саби в Благоевград

Трима пострадали, сред които и дете, и поне петима задържани след ромска война, избухнала снощи в махала "Предел" в Благоевград. Сигналът за мелето е подаден около 22:30 ч. снощи.
Поводът за поредната "война", при която са използвани тухли, бутилки, дървени сопи, брадви и саби, е честване на годеж. В ромската махала се стигнало до масов бой. Полицаите стреляли във въздуха, за да прекратят мелето, пише БГНЕС.
В резултат на масовия бой 48-годишният Атанас Димитров е транспортиран след полунощ в "Пирогов" с тежка черепно-мозъчна травма. Пострадалият, който е с мозъчен кръвоизлив, е ударен по главата с тухла. В отделението по хирургия на МБАЛ са настанени още 12-годишният Атанас Желязков и 26-годишният Сашо Димитров. И двамата са с разкъсни рани на главите, получени след удари с твърд предмет. Детето е ударено от хвърлена бутилка, а 26-годишният Сашо твърди, че е сечен със сабя. Четвърти пострадал също е с разкъсна рана на главата, но малко по-късно е освободен за домашно лечение.
Поне петима са задържани в ареста на Второ РУП.
Работата по установяване на причините за поредната, трета ромска "война" продължава.
По неофициална информация годежът бил между 15-годишен кандидат-младоженец и още по-невръстната му булка, които не са пострадали. Пред Спешното отделение на МБАЛ-Благоевград, след 23 ч. снощи е имало опит за пренасяне на "войната" пред болницата, но след намесата на полицията опитът е предотвратен.
През есента на 2012 г. стана масов бой между клиентите на две съседни заведения в махалата. През май 2013-а бе поредният масов бой с тояги, след като изгоря къща под водоема край пътя за село Делвино.
Цяла нощ полицейски патрули дежуриха в размирната махала "Предел".

Коментари

Новини Варна