IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
10:22 | 28 юни 2014
Обновен: 12:21 | 13 април 2024

ДАНС готви действия срещу дестабилизацията на банките

ДАНС готви действия срещу дестабилизацията на банките

По материала работи: Златина Добрева
ДАНС готви действия срещу дестабилизацията на банките

На извънредна среща в ДАНС се "изготвят конкретни действия и мерки за предотвратяване на опитите за дестабилизация на банковата система в държавата".
Това съобщиха източници от Държавната агенция пред БГНЕС. В срещата участват вътрешният министър Цветлин Йовчев, главният прокурор Сотир Цацаров и председателят на ДАНС.
"Набелязват се и конкретни действия, които ще бъдат предприети от страна на прокуратурата", уточнява източникът. Работи се и срещу конкретни лица и сайтове участващи в опитите за дестабилизация на страната. Търсят се и законови възможности за преследване на виновниците.
Тази сутрин в ДАНС бе открита телефонна линия за сигнали на граждани, получили съобщения – SMS или имейл, съдържащи негативна информация за състоянието на български банки. Вече има подадени сигнали на граждани по откритата линия.
По предварителна информация случилото се в Шумен също е сред причините за срещата в ДАНС. Малко преди 5 часа тази сутрин взривно устройство избухна пред входа на офис на банка в града. Взривната вълна изби вратата, но за щастие нямаше пострадали хора.

Коментари

Новини Варна