IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Крими
08:45 | 31 октомври 2015
Обновен: 08:52 | 13 май 2024

Нападателите на Алексей Петров с маски за Хелоуин

Уликите са намерени в изоставената от тях кола

По материала работи: Деян Михайлов
Нападателите на Алексей Петров с маски за Хелоуин

Атентаторите, които се опитаха да взривят с гранатомети бившата барета и подсъдим по делото „Октопод“ Алексей Петров, крили лицата си зад маски за Хелоуин. Уликите били намерени малко след нападението в четвъртък в изоставената на няколко пресечки от ул. „Арарат“ кола, пише „Монитор“.
Червеният „Опел Астра“ бил видян от съседи да изчезва с мръсна газ след двата изстрела с гранатомети. Малко по-късно полицаите го намерили, а в него открили и маските. Освен тях в автомобила имало и шапка тип борсалино. 

Експертите от СДВР веднага са започнали снемането на отпечатъци, както и на биологични материали, които да ги отведат до евентуалните извършители на неуспешното покушение. 

Криминалистите са категорични, че единствено това, че килърите са стреляли от близко разстояние, е спасило бившия съветник от ДАНС, тъй като снарядите не са успели да се активират при съприкосновението си с колата.

Двата гранатомета, с които е стреляно по колата на Алексей Петров, са произведени в България, показва извършената експертиза. Оръжията, намерени в района на опита за покушение, са десантни гранатомети РПГ-22. Те са произведени в България и с тях може да се стреля само веднъж. Специалисти обясняват, че РПГ-22 е лесно за пренасяне, но не се отличава с висока точност. 

До вчера вечерта все още продължаваше издирването на двамата мъже, които откриха огън по автомобила на бившата барета в четвъртък сутринта.

Коментари

Новини Варна