IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
12:58 | 14 септември 2014
Обновен: 09:04 | 24 април 2024

Уволняват полицая, сгазил 11-месечното бебе

Уволняват полицая, сгазил 11-месечното бебе

По материала работи: Златина Добрева
Уволняват полицая, сгазил 11-месечното бебе

Дисциплинарно производство е образувано срещу служителя на "Гранична полиция" Костадин Стоянов, който прегази 11-месечното бебе в Бургаско и резултатът от това дисциплинарно производство ще бъде уволнение, но съдебната система е тази, която трябва да си каже тежката дума. Това каза пред bTV служебният вътрешен министър Йордан Бакалов.
Аз бих му казал, че никога няма да му простя, заяви Бакалов и подчерта, че след инцидента, при който Стоянов причини смъртта на дете, в МВР са били предприети мерки за затягане на дисциплината. От 6 август досега съм уволнил двама служители на МВР за употреба на алкохол, съобщи още Бакалов.
Граничният полицай Костадин Стоянов е уличаван и друг път да управлява в нетрезво състояние. Това съобщи БТА, като се позова на свои източници от Окръжния съд. От Съда уточниха, че общо четири са административните наказания на Стоянов в предходни периоди, едно от които е за управление на моторно превозно средство след употреба на алкохол. На Стоянов е наложена постоянна мярка "задържане под стража".
Разследването на случая е все още в начална фаза, предстоят да се извършат още следствени действия и да се изготви автотехническа експертиза, посочиха от Съда. На Стоянов е повдигнато обвинение за причиняване на смърт по непредпазливост, за което го грозят между 3 и 10 г. затвор.
11-месечната Красимира бе прегазена на 11-и септември сутринта в село Крушевец на тротоара, докато майка й пазаруваше в магазин в центъра на селото. Проверка с дрегер показа, че в кръвта на полицая има 0,63 промила алкохол.

Коментари

Новини Варна