IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
08:41 | 4 октомври 2014
Обновен: 09:05 | 24 април 2024

Арести за купуване на гласове в Сливен

Арести за купуване на гласове в Сливен

По материала работи: Златина Добрева
Арести за купуване на гласове в Сливен

Двама мъже и една жена са задържани по подозрение за покупко-продажба на гласове, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Сливен.
Мъжете са арестувани в Сливен. На адрес в сливенския кв. "Надежда" са открити веществени доказателства за търговия с гласове. В това число са няколко списъка с приблизително 200 лица с посочени лични данни и цифри срещу всяко име. Иззети са още списък с имена, категоризирани като застъпници и сумата от 5000 лева.
За същото престъпление на 2 октомври в Нова Загора е задържана 35-годишна жена от същия град. Тя агитирала свои близки и познати за конкретна политическа партия, като в замяна обещавала сумата от 20 лева, посочва dnes.bg. Установени са свидетели, които при разпитите посочват факти и обстоятелства, уличаващи задържаната. Работата по досъдебното производство продължава под надзора на Районна прокуратура - Нова Загора.
От полицията в Сливен съобщиха, че работят активно и по други случаи, свързани с търговия с гласове.

Коментари

Новини Варна