IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
12:11 | 4 октомври 2014
Обновен: 20:51 | 16 април 2024

Условна присъда за педофил, блудствал с 8-годишно дете

Условна присъда за педофил, блудствал с 8-годишно дете

По материала работи: Златина Добрева
Условна присъда за педофил, блудствал с 8-годишно дете

Мъж на 62 г., блудствал с 8-годишно момиченце в Кърджали, получи условна присъда.
През май т.г. известният като Стойчо Каубоя бе задържан след сигнал на майката на детето, полицаите го откриха в кафене. При огледа в дома му криминалистите се натъкнали на подозрително много кошнички с играчки за малки момиченца. Тогава Районният съд в Кърджали постанови мярката за неотклонение "задържане под стража". По-късно Стойчо бе признат за виновен заради това, че на 10 май т.г. е "извършил действия с цел да възбуди полово желание без съвкупление, а именно: целувал по устните, опипвал по задните и интимните части, опипвал по корема, опипвал по тялото и прегръщал лицето Ч.Х.", се посочва в съдебното решение. Прокуратурата обаче протестира решението за условната присъда и настоя за ефективна - затвор за 40 месеца, при първоначален общ режим в затворническо общежитие от открит тип. Окръжният съд счете прокурорския протест за неоснователен. Стойчо Каубоя също обжалва присъдата си, пише БГНЕС.
При разпитите е станало ясно, че в деня на похищението към 8,30 ч. момиченцето си играело само на люлката до блока в градския център, а на пейката в съседство седял похотливият съсед. Той почерпил детето с бонбон и след като отказало да го последва в дома му, той го задърпал силно за ръката и заповядал да върви с него. От шока и уплахата момиченцето даже не викало. Мъжът опипвал интимните му части и корема през дрехите, одраскал лицето му с острата си брада и с нокти лявата ръчичка, и предупредил да не казва нищо на майка си. Ужасеното дете разказало всичко у дома. Когато арестували Стойчо, в полицейската кола той признал, че е извършил голям грях и ако родителите на детето узнаят, ще го заколят.
Съдебно-психиатричната експертиза доказала, че клошарят не страда от психическо заболяване, но през юли 2012 г. е лекуван от алкохолна зависимост. Районният съд е отчел чистото му съдебно минало, разкаянието и срама от извършеното посегателство. Окръжната инстанция също пощадила Стойчо с аргумента, че за постигане на целите на наказанието не е необходимо изолирането му от обществото чрез ефективното изтърпяване. Така окръжните магистрати заковали условната присъда с окончателното и неподлежащо на обжалване решение.
Новината за условната присъда – лишаване от свобода за 2 г. и 8 месеца с отложено изпълнение за 5 г. обаче родителите в района посрещнаха с възмущение. Съседите му в блока не крият отвращението си от мъжа с вид на клошар, който водел мургави проститутки в дома си и трупал вонящи боклуци.

Коментари

Новини Варна