IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
08:25 | 5 октомври 2014
Обновен: 14:51 | 14 април 2024

Трима арестувани в Бургаско за търговия с гласове

Трима арестувани в Бургаско за търговия с гласове

По материала работи: Златина Добрева
Трима арестувани в Бургаско за търговия с гласове

Трима криминално проявени са арестувани за изборна търговия в Бургас и созополското село Росен, съобщи БНР.
За 24 часа са задържани Николай Мечков, Петър Биберов-Кюфтето и Тихомир Георгиев, известен като Джейса.
Мечков и Биберов за заловени при опит да изтъргуват уговорени гласове, а Тихомир Георгиев е арестуван в с.Росен, като при обиск в къщата му е намерен списък с избиратели. Специализираната полицейска операция в Бургас продължава.
Същевременно Нова тв съобщи, че роми продават гласа си за 100 лв. в Лом. Екип на медията със скрита камера се включва и предлага по 100 лв. за глас. Резултатът не закъснява. На първо време ромите обещават около 60 гласа, но наддаването е не само между партиите, но и между членовете не семейството. Един от тях предлага да осигури хора, които гласуват и на още едно място. Тоест – 100 лева за един човек и два гласа. Изискването обаче е да се работи само с него и брат му, а не и с другите роднини.
От Централната избирателна комисия обясниха, че гласуването на две места в България е почти невъзможно, но двамата братя са категорични, че това е напълно възможно и обясняват схемата.
Те обещават да организират транспорт до Козлодуй и минимум 30 избиратели с попълнени заявления за настоящ адрес. Другата част на семейството – племенникът им и негов приятел обещават още 61 гласа.
Продавачите на гласове оставят седем имена на гласуващи и още четири на застъпници, които ще контролират вота в секциите.

Коментари

Новини Варна