IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
09:35 | 11 ноември 2015
Обновен: 12:20 | 24 април 2024

Майката на Ембака тръгна в защита на сина си

Всеки би избягал на негово място, твърди жената

По материала работи: Деян Михайлов
Майката на Ембака тръгна в защита на сина си

Днес в Благоевград се гледа мярката за неотклонение на Емил Чачев- Ембака, който през лятото уби с камък служител във фирма, строяща магистрала "Струма".

В понеделник Ембака сам се предаде на властите, след като се укриваше близо 5 месеца. Сега майка му проговори, като твърди, че досега е мълчала от страх, защото е била преследвана от приятли на убития Николай Чивиев.  
Според нея синът ѝ е убил Чивиев при самоотбрана и тя се страхува, че истината няма да излезе наяве. 

"Той ги напада, изпочупва цялата кола, въобще не остана от колата нито едно стъкълце, а по телевизията даваха, че само предното стъкло е счупено. Как е плющял с шоковата палка по колата, цялата одраскана, наранена, в шок снаха ми не можа да се прибере, десетина дена не беше на себе си, не можа да си гледа детето", разказва Стоянка Чачева, майка на Емил Чачев- Ембака. 

Според нея синът ѝ не е имал друг избор. По нейните думи Николай Чивиев препречва пътя на Ембака и започнал да чупи прозорците на колата. 

"Това не го дават по телевизията как ги настига и с настигането се е направил на Рамбо", описва ситуацията Чачева пред bTV.  

Нейната снаха - жената на Ембака, стояла в автомобила, пищяла и се опитвала да се обади на 112, но била в шок. 

В шок е и детето на Ембака.
"Когато вземе да търси тате, да говори, усеща нещо, че става в дома, но просто като всяко дете обича си баща си", допълва жената. 

"А за сина ми, че е избягал, дето го казват, кой да е, всеки ще избяга", защитава сина си Чачева. 

"Вместо да извика, както си е нормално, защо ще ги налага с палката по колата и да чупи прозорците на колата. Естествено, синът ми се е вбесил от това нещо. Да, той е грабнал камък, ударил е, казва си го", допълва жената случилото се. 

Докато се е укривал от властите Ембака е успял да се свърже с роднините си. Майка му твърди, че той ѝ е разказал как е стоял в колата, докато убитият Чивиев налагал с палката автомобила. 

Жената обаче не знае къде е бил синът ѝ и отказва да коментира. Твърди, че всеки в неговата ситуация би го направил. Все още не се е срещнала със сина си, който вече е в ареста. За него научава от негови приятели, които ѝ предават думите му. 

Тя разказва и за денят, в който се е разиграла драмата. Била е с Николай часове преди случката. Категорично обаче не вярва, че синът ѝ е бягал с колата си. Жената смята, че свидетели на инцидента не смеят да говорят, защото така им е наредено.

Коментари

Новини Варна