IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
12:38 | 22 ноември 2015
Обновен: 13:41 | 2 май 2024

Две гуми излетяха в движение от ТИР на Е-79

Удариха пикап, водачът му не е пострадал

По материала работи: Борис Проданов
Две гуми излетяха в движение от ТИР на Е-79

Две гуми от влекач на ТИР с кипърска регистрация излетяха по време на движение и удариха лек автомобил на ГП Е-79 край Благоевград, по чудо няма пострадали, предаде БГНЕС.


Инцидентът станал към 8,30 ч. тази сутрин на около 2 километра преди град Симитли в района на село Железница. На плавен десен завой излитат двете гуми, намиращи се отляво на втория мост на влекача с марка "Рено".


Най-вероятно поради незавити докрай или износени болтове чифтето гуми излитат, минават през насрещната лента и се блъскат в мантинелата отляво на Е-79. След което отскачат, минават през двете пътни платна и спират движението си вдясно, на 20-ина метра от пътя.


След като излитат двете задни гуми на влекача, барабана започва да стърже по асфалта, водачът на кипърския ТИР отбива вдясно на банкета.
По време търкалянето си по международния път една от излетелите гуми се удря в движещ се след товарния автомобил пикап "Дачия" със софийска регистрация. Ударът е отзад вдясно на пикапа, водачът му не е пострадал.


Патрул на Пътна полиция-КАТ пое автопроизшествието, взе проби с полевия тест за алкохол на двамата водачи.


Очаква се пристигането на влекач, който до изтегли прицепа на товарния автомобил, превозващ овце. Той се движи към ГКПП "Кулата-Промахон".

Коментари

Новини Варна