IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
08:25 | 4 декември 2015
Обновен: 09:40 | 18 май 2024

Ученик в тежко състояние, пробвал дизайнерска дрога

Най-вероятно е пушил цигара с весел чай

По материала работи: Деян Михайлов
Ученик в тежко състояние, пробвал дизайнерска дрога

Четвърто дете е в тежко състояние след употреба на дизайнерска дрога. Този път ученик от Кърджали е изпаднал в безпомощно състояние, съобщи Нова телевизия.

Инцидентът се разиграл на метри от езиковата гимназия в Кърджали. 17-годишният Джесур трябвало да е в час, но вместо това бил навън, за да пуши. 

Минути по-късно изпада в еуфория, а след това припада. Предполага се, че е пушил цигара с така наречения весел чай. Направеният тест потвърждава, че в урината му има следи от дрога. 

Следобед Джесур вече е в съзнание. Сигналът за инцидента е подаден от близко заведение. Ученици разказват, че връстниците им масово пушат.

Специалистите уточняват, че учениците започват с пушене на тютюн още на 10-12-годишна възраст, а няколко години по-късно минават на марихуана.

Масово тийнейджърите не осъзнават употребата на дрога като проблем, а специалистите съветват родители да обръщат повече внимание на децата си.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна