IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Крими
17:11 | 1 януари 2016
Обновен: 06:33 | 23 април 2024

Пожар обгори фасадата на жилищен блок във Враца

Огънят тръгнал от повреда в газовата инсталация

По материала работи: Ставри Таргов
Снимка БГНЕС

Фасадата на жилищен блок във Враца беше обгорена преди обяд от пожар, който е бил  предизвикан от повреда в газовата инсталация на блока. Няма пострадали, съобщи БНР.

Пожарът е възникнал в жилищен блок на улица "Генерал Владимир Заимов" във Враца, като преди да избухне огънят, жители на кооперацията са подали сигнал до газоснабдителното дружество "Рила газ", че има проблем с подаването на газ и в района се усеща задушлив мирис.

Възпламеняването се е получило, докато аварийният екип е работил за отстраняване на повредата в инсталацията. Незабавно пристигналите на място пожарникарски екипи са евакуирали жителите на блока и са  отцепили района на инцидента за няколко часа.

Няма пострадали, но са нанесени щети по фасадата на кооперацията. Изгоряла е дограмата на апартаментите от първия до четвъртия етаж и друго имущество на обитателите й. Продължава работата по установяването на причината за инцидента и щетите от него.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна