IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
21:28 | 20 януари 2016
Обновен: 07:15 | 25 април 2024

2000 лв. за гаранция на сина на Ценко Чоков

Окръжните съдии във Враца потвърдиха в сряда наложената мярка за неотклонение парична гаранция

По материала работи: manager
2000 лв. за гаранция на сина на Ценко Чоков

Окръжните съдии във Враца потвърдиха в сряда наложената мярка за неотклонение парична гаранция от 2000 лв. на 18-годишния Мартин Чоков от колегите им в Бяла Слатина. Решението на магистратите е окончателно и не подлежи на обжалване.

Прокуратурата поиска постоянна мярка за неотклонение задържане под стража, тъй като Мартин Чоков имал много лоши характеристични данни и е осъждан. Има голяма вероятност младежът да извърши и други престъпления. Съдебният състав обаче отхвърли исканията на държавното обвинение.

“Моля ви да не ме задържате, за да успея да завърша XII клас - обърна се Мартин към съдебния състав. - Аз съм невинен и и зобщо не познавам това момче Радослав, не съм го срещал и не ходя в тяхната махала.”

Защитата на Чоков-младши изтъкна редица причини той да не бъде задържан под стража. Според адвоката липсвало обусловено предположение за автор на деянието и няма преки доказателства за това Мартин да е извършил престъплението. Той поясни, че има само гласни доказателства от хора, които не са били свидетели на случилото се. Обидите на етническа основа също не били доказани, както и хулиганските постъпки.

Според мотивите на председателствания от съдия Николай Христов наказателен състав няма данни Мартин Чоков да е причинил средна телесна повреда на пострадалия Радослав Илиев. В документацията по делото е посочено, че тя е лека.

Съдията допълни, че няма опасност синът на кмета на Галиче да се укрие. По тази причина не може да бъде наложена и най-тежката мярка за неотклонение задържане под стража.

Магистратите бяха категорични, че няма и опасност Мартин Чоков да се укрие. По настоящото дело той съдействал на разследващите, за да докаже невинността си.

В съдебната зала Чоков-младши изяви готовност да се яви и на детектор на лъжата.

В сряда стана ясно, че пребитият от Мартин Чоков студент от ромската махала на Галиче ще бъде опериран по спешност в столична болница. На 19-годишния Радослав Илиев му прилошало през нощта, започнали гърчове и вдигнал високо кръвно, съобщиха близките му.

Момчето страдало от тумор на хипофизата и хидроцефалия и преди побоя. Според лекарите туморът бил възпален опасно след упражненото насилие над него и се налага спешната операция.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна