IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
19:12 | 24 януари 2016
Обновен: 01:19 | 25 април 2024

Авджия стана жертва на собствените си патрони

Гърмя по лисица, но се уцели в гърлото

По материала работи: Борис Проданов
Авджия стана жертва на собствените си патрони

63-годишен хасковлия се простреля със собствените си патрони и в сложно състояние е транспортиран до лицево-челюстната хирургия в Пловдив за операция. Инцидентът станал по време на неделния лов.


Дългогодишният член на най-голямата хасковска ловна дружинка П.Н. бил излязъл за хищник след като във вилните зони на града се навъдили много лисици и чакали. Били открити дори и следи от вълк. Именно в дебнене на единак П.Н. заредил с бренеке, с което именно произвел изстрел при подозрително раздвижване в храстите. Целта обаче се оказала малка лисичка. Снопът сачми наистина повалил лисицата, но част от тях рикоширали, а една попаднала в устата на мъжа, съобщава "Монитор". Оловното топче избило предните два зъба на ловеца и заседнало в гърлото.


За щастие на потърпевшия, проектилът не засегнал шиен прешлен. П.Н. е стабилизиран в Хасково но е изпратен за последващо лечение до хирургията в Плодив. Няма непосредствена опасност за живота му. Има риск обаче за вторична инфекция.


Куриозните ловно-рибарски инциденти продължи 31 годишен хасковски любител, който при риболов се контузи със собствената си въдица. При замятане на въдицата, куките се забили в меката част на ухото и шията на рибаря. Такъмите били отстранени от тялото на потърпевшия в хасковската Хирургия.

Коментари

Новини Варна