IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
19:03 | 28 януари 2016
Обновен: 12:52 | 24 април 2024

Разкриха незаконна продажба на "оцветено" гориво

Нелегалната бензиностанция в Пловдив работила 2 г.

По материала работи: Борис Проданов
Разкриха незаконна продажба на "оцветено" гориво

Полицията, съвместно с ДАНС и Агенция "Митници" разкриха в Пловдив незаконна продажба на гориво, предназначено за отопление и малки производства. Това съобщи на извънредна пресконференция окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов.


По случая е образувано досъдебно производство за нелегална продажба на горива в особено големи размери. По последни данни нелегалната "бензиностанция" е работила в комфортни условия от 2013 до 2015 година, докато агенция "Митници" не е предприела проверки на данъчните складове, уточни директорът й Ваньо Танов, цитиран от БТА.


Акцията е започнала вчера, извършени са 20 претърсвания в Пловдив и Пазарджик, разпитани са десетки хора, 4-ма от които са задържани за 72 часа с прокурорско решение, каза още Попов. По думите му цистерната е била укрита в склад на бившия завод "Рекорд" в Пловдив и е директно свързана с данъчен склад, откъдето непрекъснато зареждала с гориво.


Цистерната е свързана и с противопожарно табло, което е служило за "пистолет" за зареждане, обясни прокурор Попов. Тепърва ще се установява, допълни окръжният прокурор, свързването на три бензиностанции, които са зареждали от нелегалната цистерна.


Ваньо Танов обясни, че това са т.нар. "оцветени" горива, които са под особен надзор и се използват само за отопление и за малки производства на ниски цени. По думите му това гориво има необходимите качества и може да се използва за автомобили.


До момента чрез тази цистерна е източено поне 6 000 тона гориво, с реализацията на което е избегнат акциз в размер на 400 милиона лева.
 
dnes.bg

Коментари

Новини Варна