IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
13:41 | 8 февруари 2016
Обновен: 23:51 | 28 април 2024

Родилка между раждането и смъртта... Къде е истината?

Жената подозира лекарите, че унищожават документи

По материала работи: Борис Проданов
Родилка между раждането и смъртта... Къде е истината?

Родилка обвини столичен лекар, че не е обърнал внимание на влошаващото й се състояние и животът й е бил застрашен. Случката се развива във Втора градска болница. Медиците там са категорични, че няма пропуск в лечението.


Жената смята, че животът й е бил застрашен, след като часове наред е оставена без надзор и не са предприети мерки за влошаващото й се състояние.


Милена Стефовска вече е добре, радва се на малкия си син. Упреците й и тези на семейството й обаче са към д-р Хаджийски.


"След планово секцио в 10,35 ч. сутринта от раждането на сина ми до 16,30 ч. бях оставена без надзор. Бях изкарана от реанимация, караха ме сама да стигна до стаята си и бях оставена там", разказа Милена пред bTV.


Санитарката пристигнала след 16,30 ч., забелязала, че изпада огромен съсирек. Извикали доктора, а той отвърнал: "Нормално е, не се глези, стегни се, това е секцио, боли".


"Болките ставаха все по-нетърпими. Аз нямах сили да викам доктора. Жената на леглото до мен вършеше тази работа", спомня си Милена, която е категорична, че зад всяка нейна дума стои свидетел или документ.


На доктора, който дошъл нощна смяна, му трябвало минута и половина, за да натисне жената по корема, да види как излиза кръвта, да докара ехограф, да види какво се случва и да извика спешните екипи моментално да й бъде назначена животоспасяващата операция.


Съпругът на Милена Цвятко Коцев също е категоричен, че не могат да оставят майката без никакъв надзор. "Не може да не докара ехограф, за да види дали всичко е наред", каза той в студиото.


По думите му за преглед не може и да става дума. "Според лекарите се оказа, че имало срастване на плацентата с матката и това не е било видяно при самото секцио", заяви Коцев.


Д-р Мария Чорбева от Втора градска болница обаче е категорична, че след сигнала лекарска комисия е установила, че няма пропуск от страна на лекарите по време на секциото.


"Тази плацента, която се е сраснала с матката, може да се случи, не е пропуск от страна на лекарите. Това доказаха и проверките", подчерта тя.
Д-р Чорбева обясни, че д-р Хаджийски е написал своите обяснения по случая и за него не е имало нищо обезпокоително до този момент. Получилото се кървене при родилките е било в рамките на нормалното след секцио, подчерта тя.


Милена Стефовска разказа и че е видяла как в канцеларията на болницата се преснемат документи. Тя предполага, че са на починалата преди година родилка Илияна, случаят на която бе разказан преди седмица.


Тогава майката на Илияна разказа версията си, че дъщеря й е починала след като е била натискана силно в областта на корема.


"Снимайки документите се стига до една кардиограма. Казаха, това няма да й трябва, и се хвърля", разказа Милена.


"Възможно ли е и с моите документи да се е случило същото? Къде ми е изследването, за което Хаджийски е казал пред "Медицински одит", че ми е направена пълна кръвна картина в 18 часа, а то липсва в досието ми", попита Милена.


Д-р Чорбева обаче категорично отхвърли обвиненията и подчерта, че документ не е унищожаван.


Въпреки това Милена заяви, че ще свидетелства за унищожаване на документи, ако има прокурорска проверка.


dnes.bg

Коментари

Новини Варна