IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:32 | 16 февруари 2016
Обновен: 12:37 | 24 април 2024

Задържаха за кражба опасен рецидивист от Бургас

Крадецът обрал ресторант в Генерал Тошево

По материала работи: Юлиян Атанасов
Задържаха за кражба опасен рецидивист от Бургас

Задържаха 27-годишния бургазлия Ст.Ст. по искане на Районната прокуратура в Генерал Тошево. Мярката за неотклонение „Задържане под стража“ е за кражба на оборота на ресторант в Генерал Тошево, извършена при условията на опасен рецидив  – престъпление по член 196, ал. 1 т. 2, във връзка с член 195, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс.

 

На 27 ноември 2015 год. 27-годишният мъж повредил здраво направената преграда на ресторант „Централ“ в Генерал Тошево и отнел дневния оборот в размер на 347 лева, който се съхранявал в кутия зад бара на ресторанта. Крадецът, който е действал при условията на опасен рецидив, е установен по записа от охранителните камери. На 13 февруари 2016 г. той е бил задържан за срок до 72 часа от прокурор в Районната прокуратура в Генерал Тошево.

 

Срещу опасния рецидивист в момента се водят четири производства за кражби. Справката за съдимостта на Ст.Ст. съдържа 21 страници, от които става ясно, че той е „специализирал“ във взломните и обикновени кражби.

Коментари

Новини Варна