IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
17:35 | 19 февруари 2016
Обновен: 13:43 | 24 април 2024

Банди крадат по поръчка луксозни дрехи от скъпите магазини

Близо 70% от кражбите на коли в столицата са заради авточасти

По материала работи: Ставри Таргов
Банди крадат по поръчка луксозни дрехи от скъпите магазини

Повече от 70 на сто от всички престъпления в София са кражби. Това съобщи в интервю пред "Хоризонт“ директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов. Той обясни, че вече съществуват банди, които крадат луксозни дрехи от скъпите магазини по поръчка:
По-голям е процентът на разкриваемост, когато говорим за кражби от търговски обекти на стоки, тъй като там търговците и съдържателите на такива магазини са предприели съответните мерки с видеонаблюдение, с хора, които се занимават с мониторинг на помещенията. Дори има и групи, които работят по поръчка. Харесат си дрехата в някой скъп магазин, съответно цената е на една трета от цената, която е в магазина.
Близо 70 процента от кражбите на автомобили в столицата са заради авточасти, обясни още старши комисар Маринов и отчете намаляване в броя на откраднатите коли.
Ежедневно в София се пускат в движение около 500 – 700 автомобила . В същото време съществува голям брой обекти, които се занимават с търговия с части втора употреба. Това дава едво широко търсене на тези части и, съответно, се намират хора, които да „запълнят“ и да предложат части.
Другата причина, поради която се крадат коли, са луксозните коли от висок клас. Имаме данни и голяма част от колите „случайно“ се намират от собствениците. Интересното там е, че никой не се жали, че е изнудван или е дал някакъв откуп. Там се получава един взаимен интерес, и от застрахователи и от собственици, и от автокрадци, съобщи БНР.

Черно море

Коментари

Новини Варна