IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 21°
Крими
21:05 | 5 март 2016
Обновен: 22:31 | 24 април 2024

Погребват в сряда убития в Атина Иван

Арестувани са 43-годишната му партньорка от ромски произход Пенка и 45-годишния му приятел Д. К. от Габрово

По материала работи: Борис Проданов
Погребват в сряда убития в Атина Иван

В сряда ще бъде погребан в район „Кокино мило“ убитият по особено жесток начин 41-годишен Иван Георгиев. Това съобщава „Български новини“, като се позовава на сестра му Даниела. „Нека дойдат всичките му приятели и го уважат. Брат ми беше добър човек“, със сълзи на очи сподели опечалената сестра.


За убийството на Иван са арестувани 43-годишната му партньорка от ромски произход Пенка и 45-годишния му приятел Д. К. от Габрово.

 

Според показанията на ромката Иван е ударен от Д. К с дърво по главата, после удушен и разфасован в банята. Тя е казала пред полицията още, че не е сигнализирала за инцидента, тъй като Д. К я заплашил, че ще я последва същата участ. Българите в Атина са шокирани. Много са версиите според плъзнали слухов. В една от тях става дума за любовен триъгълник, а в друга за икономически различия, твърди "Блиц".

 

Не е тайна, че ромката Пенка е част от джебчийската група в Атина и е била проводник между арестуваните за кражба ромки и адвокатите, за които жертвата и нарочения за убиец са работили като преводачи.

 

В понеделник ще продължи разпита на арестуваните. Дали е натопен Д. К от ромката ще стане ясно, след като излязат анализите на пробите от материала, който криминалистите са открили в жилището на престъплението.

Коментари

Новини Варна