IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
14:47 | 8 март 2016
Обновен: 22:35 | 24 април 2024

Ученикът, прострелял приятел, остава в ареста

Магистратите отсякоха: Ивайло е стрелял е умишлено

По материала работи: Деян Михайлов
Ученикът, прострелял приятел, остава в ареста

Съдът остави в ареста Ивайло Гаджов, който простреля с пистолет свой съученик пред столично училище.

Магистратите обясниха, че деянието на стрелеца е извършено умишлено и пред множество свидетели. Ивайло е изпращал снимки на оръжието на своя съученичка и е стрелял без причина с него същия ден.

Бащата на момчето заяви, че синът му се чувства изключително зле в ареста и показа съобщения от Facebook, от които е видно, че Ивайло е бил заплашван.

Жертвата на Ивайло - 14-годишен негов приятел беше прострелян в столичния квартал "Княжево” - пред 26-то училище "Йордан Йовков", на 26 февруари. То все още е в болница в стабилно състояние.

Преди да стреля по Чавдаров, Ивайло пробвал пистолета на вуйчо си. В социалните мрежи се разбрали с Даниел да се срещнат пред училището. Там, пред погледа на още ученици, Гаджов извадил оръжието и произвел три изстрела.

Пистолетът засякъл при първия. Вторият улучил Даниел и го повалил на земята. Ивайло стрелял трети път, но не уцелил лежащия на земята в безпомощно състояние младеж.

Вуйчото, който е охранител, беше задържан веднага след стрелбата в столичния квартал "Княжево", тъй като не е съхранявал пистолета си "Астра" в каса и така ученикът е успял да го открадне.

За стрелбата Ивайло се е готвил няколко часа. Познавал е жертвата си. Основната причина е любовна драма.

По публикацията работи: Боряна Павлова

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна