IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
15:43 | 9 март 2016
Обновен: 22:35 | 24 април 2024

Голям шлем за ден: Пияна крадла, че и с дрога

Екшънът с 39-годишната жена се състоял в Нови пазар

По материала работи: Деян Михайлов
Голям шлем за ден: Пияна крадла, че и с дрога

Само за един ден полицаите хванаха 39-годишна жена от Нови пазар да държи дрога вкъщи, да краде вода от ВиК мрежата и да кара много пияна колата си.

Докато претърсвали у тях за наркотици криминалистите видели съмнителни тръби, с които тайно се била включила към ВиК мрежата преди водомера. Същата вечер около 21 часа пък катаджии я засекли на волана на колата й.

39-годишната дама карала "Опел"-а си с цели 2,82 промила алкохол, което обикновено се получава след изпити поне 600 грама ракия или друг концентрат.

Цялата история тръгнала във вторник около обяд. Полицаите се опитали да проверят джобовете на млад мъж на ул. "Добруджа" в Нови пазар, но той хукнал и в движение изхвърлил четири пакетчета от вестник. Момчето се движело с дъщерята на 39-годишната жена. Полицаите стигнали беглеца и го задържали, а като огледали мястото намерили и пакетчетата със суха листна тревна маса.

20-годишното момче казало, че тревата била "чай за пушене". Той признал, че в момента живее в Нови пазар и обитава дома на 39-годишната жена. Така полицаите се озовали в къщата й.

При претърсване на жилището намерили раница с плик, в който имало около 40 грама от същата т.н. дизайнерска дрога или чай за пушене. Намереното е иззето и предстои да му бъде направена експертиза.

По време на претърсването полицаите забелязали съмнителни ВиК тръби и повикали експерти от водното дружество. Съставен й е акт и е започнато досъдебно производство заради непълното отчитане на потребената вода.

Дали от яд или по навик, но до вечерта дамата добре се почерпила и се качила на колата си. Пътните полицаи я засекли около 21:10 часа на ул."Васил Левски". Дрегерът отчел 2,82 промила алкохол в издишания въздух, на като я придружили до МБАЛ- Шумен, отказала да даде кръвна проба. И тя е задържана за срок до 24 часа.

Образувано е незабавно производство за шофиране в нетрезво състояние.

 

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна