IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
18:51 | 22 март 2016
Обновен: 05:41 | 5 май 2024

Засилени мерки за сигурност и на ГКПП "Капитан Андреево"

Незабавно след атаките в Брюксел тази сутрин са били активирани мерките, заложени в Националния план за реакция при кризи

По материала работи: Борис Проданов
Засилени мерки за сигурност и на ГКПП "Капитан Андреево"

100 процента паспортен контрол е въведен от днес на ГКПП "Капитан Андреево“, включително и за граждани на ЕС. На щателни проверки са подложени и всички превозни средства, които влизат в страната.

 

Незабавно след атаките в Брюксел тази сутрин са били активирани мерките, заложени в Националния план за реакция при кризи - повишена е сигурността в транспортната мрежа, всички невралгични точки в страната са наситени с полицейско присъствие, увери министър Бъчварова.


Информацията е тревожна, опасността и последиците са сериозни за всички европейски държави. Предприети са мерки за осигуряване на обща европейска сигурност, а не само на националната, всяка една държава по отделно, заяви вътрешният министър.


Няма информация за непосредствена опасност за страната ни, каза вътрешният министър Румяна Бъчварова. Мерките за сигурност в страната са затегнати, а службите ни поддържат непрекъсната връзка с партньорите ни в Европа, обясни тя.


Бъчварова увери, че към момента службите ни не разполагат с директна заплаха националната ни сигурност. Контактът с международните ни партньори в Западна Европа е непрекъснат, допълни тя и съобщи още, че вече е разговаряла с турския си колега, с когото са обсъдени необходимите мерки.


За първи път мерките за сигурност по границата с Турция, която е външна за ЕС, бяха завишени след атентатите в Париж през ноември миналата година. Месец по-рано, в помощ на граничната служба на пункта «Капитан Андреево“ бе изпратена и жандармерия, заради засиления миграционен натиск. Впоследствие обаче, жандармеристите бяха изтеглени от границата и към днешна дата засилено полицейско присъствие на граничния пункт няма.

 

КРОСС

Коментари

Новини Варна