IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:48 | 28 март 2016
Обновен: 11:02 | 25 април 2024

Русенка осъди съседите си за незаконно събрание на входа

Жената отсъствала, но не била съгласна с преизбрания домоуправител и настояла да се анулират всички останали решения

По материала работи: Слав Велев
Русенка осъди съседите си за незаконно събрание на входа

Недоволна собственичка осъди комшиите си във входа на блока, че са провели незаконно общо събрание. Районният съд отмени решенията му и постанови етажната собственост да плати 50 лв. държавна такса по делото. Решението може да се обжалва пред окръжния съд в крайдунавския град.

"В протокола не е записано дали общото събрание е проведено в посочения ден и час, колко собственици са присъствали и с какво мнозинство са приети решенията", мотивира отмяната им съдът.

Жената отсъствала, но не била съгласна с преизбрания домоуправител и настояла да се анулират всички останали решения. На сбирката имало 38 представители на 18 апартамента. Хората отхвърлили предложението таксите за входа да се финансират от приходите по договора за поставената антена на мобилен оператор върху покрива и гласували ремонта да продължи по-късно. Домоуправителят си направил отвод, но обитателите го задължили да изкара до края на годината.

Това не е първият съдебен спор по Закона за етажната собственост в Русе. Възмутени собственици на апартаменти в бл. "Мара Манева" решиха да изгонят с изпълнителен лист за 1 г. съсед и приятелката му заради неплатени общи сметки. Районният съд потвърди решението на Общото събрание на етажната собственост К.П.К. да напусне обитаваното жилище, като той може да обжалва пред окръжния съд.

trud.bg

Коментари

Новини Варна