IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
18:56 | 5 април 2016
Обновен: 22:50 | 26 април 2024

Амнезия спохожда свидетели за "Октопода“

Това се видя и на днешното заседание по делото

По материала работи: Борис Проданов
Амнезия спохожда свидетели за "Октопода“

Свидетели по делото “Октопод“, което се води срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров и други четирима, започват да изпадат в амнезия. Това се видя и на днешното заседание по делото. Бившият бизнес партньор на Петров Валентин Шотев заяви, че почти нищо не помни. По-рано стана ясно, че счетоводителки и касиерки от свързаното с Петров застрахователното дружество “Спартак“ също губят паметта си.

 

Запитан от съдиите виждал ли е в кабинета на Петров лопата, с която той според обвинението пребил покойния банкер Георги Цветанов, вчера Шотев заяви: «Сещам се само, че имаше декоративен самурайски меч и 1-2 пистолета“. За Шотев също се твърдеше, че е жертва на “Октопода“. Според прокуратурата Петров насила и със заплахи го изхвърлил от общия им бизнес. Това обвинение обаче падна поради изтекла давност.

 

Разпитан беше и бившият гард на НСО Пламен Устинов, работил като охранител при Алексей Петров.

 

“През 2007 г. отношенията ни с Петров се влошиха, тъй като ми поръча да убия Гриша Ганчев, но аз отказах“, разказа Устинов, въпреки че такова нещо няма в обвинителния акт. Устинов каза същото и през 2012 г. като свидетел по делото «Наглите“, но думите му останаха недоказани.

 

Бившият гард обяви още, че пострадал от Петров и хората му.

 

“В края на м.г. бях ранен с брадва от моя съсед Румен Алдинов в тетевенското село Глогово. Той се хвали, че е близък до Алексей“, каза той. Според него пипалата на “Октопода“ стигали до Красимир Георгиев-Красьо Черния, разследван без последствия като нелегален кадровик на съдебната система.

 

Делото продължава утре с разпити на други свидетели.

 

КРОСС

Коментари

Новини Варна