IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
09:36 | 6 април 2016
Обновен: 20:33 | 25 април 2024

В помощ на полицията: Как дядо Христо даде 22 бона на апаши?

Убедило го "присъствието на патрулка" пред входа на блока му

По материала работи: Деян Михайлов
В помощ на полицията: Как дядо Христо даде 22 бона на апаши?

Мислех си, че помагам на полицията. Казаха ми: "Давай, момче, парите, сега ще ги хванем телефонните измамници – оградили сме блока", разказа пред bTV 80-годишният дядо Христо Манолов от Кърджали.
Преди дядо Христо сам да попадне в клопката на телефонните измамници и да им предаде 22 хиляди лева, той сам предупреждавал всичките си приятели и роднини да се пазят и да внимават за подобни измами.

Той обаче попаднал в по-сложна клопка: Освен престъпниците, които му се обадили да му обяснят, че дъщеря му е пострадала при злополука и има нужда от спешна операция, той получил обаждане и от мними полицаи, които го убедили да им съдейства, за да хванат апашите.

Христо Манолов разказва, че принципно не би се подвел, но щом "от МВР-то се обадиха", нямало как да не се включи в залавянето на измамниците.

Мнимите органи на реда дори го убедили, че ще получи награда от кмета на Кърджали Хасан Азис за смелостта си.

Убеждението, че участва в акция по залавяне на престъпници било допълнително засилено от това, че пред блока на дядото била спряна патрулка.

Сега полицията разследва наглата кражба.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна