IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
18:06 | 9 април 2016
Обновен: 23:42 | 25 април 2024

Полицията задържа 7 души при акция за наркотици

В Студентски град е открита стая, в която се предлагала дрога

По материала работи: Борис Проданов
Полицията задържа 7 души при акция за наркотици

Управител, служител и петима клиенти на дискотека в Студентски град са задържани при акция на полицията.


Униформените действали по сигнал за наркотици. В нощното заведение е открита специална стая, която е била пригодена за продажба на наркотиците, съобщи на брифинг директорът на Столичната полиция старши комисар Младен Маринов, цитиран от БТА.


Полицаите се натъкнали на сложна схема, която действала по начин, по който предпазвала всички по веригата. Имало своеобразна система, по която всички били уведомявани, ако в заведението влязат полицаи.


От задържаните седем засега само двама остават в ареста и се очаква утре Софийският градски съд да реши дали да ги задържи за постоянно, по искане на прокуратурата. Сред тях е управителят на заведението, коментира Младен Маринов.


Според разследващи схемата за продажба на наркотици е действала около 3 месеца, продавал се е скъп наркотик, като в момента съставът му все още не може да бъде изяснен, тъй като се чака експертиза.


Ще се проверява и дали задържаният управител има трудов договор.


Източници от МВР коментираха неофициално, че става въпрос за дискотека "Плаза" в Студентски град.


Младен Маринов не изключи възможността собствениците на заведението също да бъдат разпитани.


По-рано беше съобщено, че граничари и полицаи разкриха наркооранжерия при спецоперация в кюстендилското село Горно Тишаново. Иззети са 231 канабисови растения с общо тегло над 14 кг.

Коментари

Новини Варна