IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
21:57 | 11 април 2016
Обновен: 02:27 | 24 юли 2024

Окончателен арест за момчето, простреляло съученик

15-годишният Ивайло стреля по Даниел на 26 февруари

По материала работи: Ставри Таргов
Окончателен арест за момчето, простреляло съученик

Софийският градски съд не уважи искането на защитата и потвърди най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража", спрямо 15-годишния Ивайло Гаджов, който простреля свой съученик, съобщиха от съда.
Според магистратите e налице изключителен случай и има опасност Гаджов да извърши ново престъпление. Въпреки че обвиняемият е непълнолетен, делото беше публично заради обществения интерес по случая.
Прокурорът по делото Чавдар Пастованов представи доказателства пред съда, че обвиняемият е подготвял с часове деянието си, което свидетелства за наличието на пряк умисъл.
Защитата на Гаджов определи мярката като незаконосъобразна, защото според нея не е налице опасност обвиняемия да се укрие или да извърши ново престъпно деяние.
Вуйчото на 16-годишното момче, с чийто пистолет Гаджов е стрелял, също бе задържан за срок от 72 часа, с обвинение, че не е съхранявал оръжието си на подходящо място.
Инцидентът се разигра на 26 февруари. Тогава 15-годишният Ивайло Гаджов простреля своят съученик Даниел. Стана ясно, че Ивайло е взел оръжието от своя чичо, който работи като охранител.
На 28 феруари Софийският градски съд наложи мярка за неотклонение "Задържане под стража" на момчето.

Dnes.bg

 

Коментари

Новини Варна