IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
19:33 | 15 април 2016
Обновен: 22:54 | 25 април 2024

Джиесемите ще бъдат заглушавани в пандиза

През 2015 г. има 750 иззети мобилни телефона и петима уволнени служители на затворите

По материала работи: Борис Проданов
Джиесемите ще бъдат заглушавани в пандиза

“Не си затваряме очите пред мобилните телефони в затворите. През 2015 г. има 750 иззети джиесеми и петима уволнени служители“. Това заяви пред bTV правосъдният зам.-министър Красимира Филипова по повод Росен Петров-Животното, който има мобилен телефон и Фейсбук зад решетките.


“Нямахме информация, че Росен Петров-Животното има мобилен телефон. Излежаващият присъдата си мъж е преместен от общежитието в Казичене в Централния софийски затвор. “Само снощи в Казичене, след като проучихме информацията за нарушението, конфискувахме седем мобилни телефона“, каза още тя. Заместник-министърът посочи, че има затвори, в които не са намерени телефони. В предаването участваше и Ивайло Григоров от синдикална организация на надзирателите.


Той заяви, че условията в някои места за лишаване от свобода са като в килиите от Средновековието. Министерството на правосъдието обмисля идеята за поставяне на заглушителни устройства в затворите, които да блокират работата на мобилните телефони.

 

КРОСС

Коментари

Новини Варна