IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
16:22 | 24 април 2016
Обновен: 11:05 | 26 април 2024

Бой до смърт… 20-годишен убил баба Цветана в Малорад

Крадецът нахлул през нощта, а жената опитала да се защити

По материала работи: Борис Проданов
Бой до смърт… 20-годишен убил баба Цветана в Малорад

20-годишен младеж е убиецът на баба Цветана от врачанското село Малорад. 87-годишната жена бе пребита до смърт в четвъртък през нощта.
Малко по-късно бе задържан и убиецът. Оказа се, че това е 20-годишният Даниел Пламенов. Той нахлул след взлом в къщата на баба Цветана, разказва "24 часа".


Възрастната жена се събудила от шума и се опитала да окаже съпротива на крадеца, затова била пребита до смърт от него. На сутринта окървавеното тяло на бабата било открито на пода в дома й от инкасатор на водоснабдителното дружество.


При огледа полицаите установили, че цялата къща е разхвърляна докато нощният апаш ровил в търсенето на скрити от стопанката пари и ценности. Не успял обаче да открие нищо и си тръгнал с празни ръце.


В Малорад всички знаели, че баба Цветана получава добра пенсия. Мъжът и работел като миньор и след смъртта му тя взела вдовишка пенсия. Парите, с които разполагала на месец, били около 500 лв. Според съседите й обаче ги харчела бързо и рядко оставяла пари в къщата си.

 

Единственият й син живее в София и идвал в селото рядко.


Разследващите веднага започнали да проверяват целия контингент в селото, в което живеят около 2000 души. Повечето от тях са от циганската махала и са натрупали дебели криминални досиета предимно за кражби по домовете из целия район. В Малорад има къщи, които са обирани повече от 10 пъти.


Обвиненият за убийството на баба Цветана не е от циганската махала, съобщиха разследващите. Даниел обаче също има дебело кримидосие за кражби и грабежи, с които започнал да се занимава още докато бил непълнолетен.

 
dnes.bg

Коментари

Новини Варна