IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Крими
20:49 | 29 април 2016
Обновен: 13:26 | 26 април 2024

Кола се вряза в къща, шофьорът е загинал

Катастрофата е станала снощи, заради несъобразна скорост

По материала работи: Борис Проданов
Кола се вряза в къща, шофьорът е загинал

Тежък пътен инцидент в Габрово отне човешки живот и за малко не стана причина за смъртта на цяло семейство, съобщи БНТ.

 

Катастрофата е станала снощи, заради несъобразна скорост, водачът на лек автомобил се врязал в първия етаж на къща в центъра на града. 43-годишният мъж е починал на път за болницата, а семейството се е разминало със силен шок и сериозни щети.

 

Жители на квартала сигнализираха, че това не първият подобен инцидент, но институциите не предприемат никакви мерки за обезопасяването на участъка.

 

Стоян Дачев разказва, че около полунощ къщата му се разтресла и тока спрял. Минута по-късно семейството разбрало, че в стаите на първия етаж буквално е влетял автомобил.

 

"Излязохме и видяхме един автомобил, който се беше забил на това място. Километража беше заспал на 95-100 километра някъде. Това са офиси на нашата фирма. Ако беше станал през деня точно там седи секретарката, бюрото ѝ е точно зад тази касета", разказа Дачев.

 

Участъкът е опасен, категорични са хората в Габрово. Освен кръстовище в района има дере с река и сгради. Никой не спазва ограниченията, за това хората искат общината да постави "легнали полицаи".

 

"Кръстовището е опасно, защото през седмица тука стават катастрофи", твърди Иван Асенов.

 

"Нощно време не мога да ви кажа какъв ужас е, щом чуя изсвирване на спирачки и аз се изправям вече на кътни зъби", казва Светослав Стоев.

 

По думите на Асен Кушлев пък, един от последните инциденти бил в къщата му. "Аз лично съм имал случай, в който вървя тука по тротоара, при дъжд кола се поднесе, но просто се завъртя в обратната посока и не дойде при мене", разказа той.

 

От полицията в Габрово заявиха, че тепърва ще се прави анализ и оценка на района и дали наистина се налага допълнително обезопасяване.

 

fakti.bg

 

Коментари

Новини Варна