IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Крими
14:37 | 16 май 2016
Обновен: 03:27 | 30 април 2024

МВР в акция: 576 коли из София – 20 отнети книжки

Хванати са 11 шофьори, употребили алкохол и трима с дрога

По материала работи: Деян Михайлов
МВР в акция: 576 коли из София – 20 отнети книжки

576 автомобила и 594 души са проверени в хода на спецакция в столицата, съобщиха от МВР. Операцията е проведена от 13 до 15 май, а в нея са участвали служители на СДВР, съвместно с представители на Центъра за градска мобилност.

В хода на акцията са съставени 38 акта за установени административни нарушения и 88 фиша. Пътните полицаи установили с полеви тестове положителни проби за употреба на наркотични вещества при трима от водачите. При 11 от проверените с дрегер шофьори е отчетено наличие на алкохол.

Служителите на реда са отнели 20 свидетелства за управление на моторни превозни средства. Спрени са от движение 17 автомобила за констатирани изменения в конструкцията - голяма част от тях за висок шум от изпускателните уредби.

Репатрираните за неправилно паркиране автомобили са 36. Съставени са и 6 акта за несключена задължителна застраховка "Гражданска отговорност", 4 - за нередовни документи и 2 - за неправоспособност.

От МВР допълват, че катаджиите ще продължават да осъществяват контрол за техническата неизправност на автомобилите и осветителните им системи, да следят за шофиране след употреба на алкохол и упойващи вещества, сключена задължителна застраховка Гражданска отговорност и неправоспособност на водачите на МПС, както и за цялостното спазване на Закона за движението по пътищата.

Dnes.bg

Коментари

Новини Варна