IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
16:24 | 19 май 2016
Обновен: 22:16 | 26 април 2024

Фалшиви двулевки минаха в агромагазин

Ментетета заблудили продавачаката - още не било оповестено в медиите

По материала работи: Слав Велев
Фалшиви двулевки минаха в агромагазин

Неизвестен мъж успя да плати с фалшиви монети от по 2 лв. в магазин за животинска храна в шуменската община Никола Козлево.

Той успял да ги прокара във вторник, когато информацията за фалшификатите още не беше гръмнала в медиите. В сряда монетите стигнали до друга бдителна продавачка и така била алармирана полицията, съобщава "Труд".

Във вторник към 14:30 ч. напълно непознатият клиент влязъл в магазин за фураж в малкото населено място и поискал да купи гранули за телета. Сметката му била 12 лв. и освен книжни пари, дал и 4 монети по 2 лева. По-късно продавачката отчела целия оборот от деня на собственичката на магазина.
 

В сряда бизнесменката отишла да пазарува в хранителен магазин и там продавачката щом зърнала монетите веднага се усъмнила, че са фалшификати.
 

По телевизията и във вестниците вече имало информация и точно описание на ментетата. Така монетите били предадени в полицейското управление, а малко след това са изпратени в БНБ за анализ.

По случая е започнато досъдебно производство за прокарване в обръщение на подправени парични знаци.
 

Втората серия фалшиви монети са сходни с иззетите 5 монети, които мъж предложил в магазин в град Нови пазар, Шуменско.

Най-вероятно ментетата са излезли от една и съща "работилница", защото си приличат по лекота, изтърканост и използвания метал. Възможно е хората, които пазаруват с тях, да са на ясно, че плащат с имитации.

trud.bg
 

 

Коментари

Новини Варна