IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
08:42 | 27 май 2016
Обновен: 06:48 | 27 април 2024

Два месеца следили Ценко Чоков и компания със СРС-та

Повдигнати са обвинения за лихварство, рекет и причиняване на средна телесна повреда

По материала работи: Слав Велев
Два месеца следили Ценко Чоков и компания със СРС-та

Разследването срещу кмета на Галиче е започнало преди около 2 месеца по сигнали на граждани, както и след анализ на всички случаи, по които прокуратурата е била сигнализирана, съобщи говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова пред Нова тв.

В рамките на разследването са използвани и специални разузнавателни средства.

"Повдигнати са обвинения на шестима души, сред които и на Ценко Чоков и сина му Мартин. На Ценко Чоков е повдигнато обвинение за ръководене на тази престъпна група, а на останалите – за участие в групата.  Отделно на Чоков са повдигнати и обвинения за лихварство, рекет и причиняване на средна телесна повреда", обясни Арнаудова. 
 
В четвъртък Чоков, синът му Мартин и още 10 души бяха арестувани в селото след специализирана акция. Бяха извършени общо 47 претърсвания и изземвания и обиски на лица.
 
"Всички тези действия са извършени с предварителното разрешение на съдии от Специализирания наказателен съд", подчерта Арнаудова Очаква се прокуратурата да извърши и проверка на имуществото на кмета на Галиче.

novanews.bg

Коментари

Новини Варна