IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
15:58 | 2 юни 2016
Обновен: 00:37 | 27 април 2024

Изчезналото в Дунав момиче доказвало, че може да плува

Даниела искала да достигне до празна бутилка навътре в реката

По материала работи: Пламен Янков
Изчезналото в Дунав момиче доказвало, че може да плува

Детето, което изчезна в река Дунав, е плувало с приятели в реката. Когато всички решили да излязат на брега, момичето не се появило. Това разказа Мартина Димова, която е подала сигнала до телефон 112.

 

Децата са искали да отидат на градския басейн, но той все още не бил отворен. Затова решили да поплуват в Дунав.

 

Момичето се казва Даниела и е на 14 години, пише "24 часа". Инцидентът се е случил в западната част на Силистра. Децата отишли да се къпят в реката малко след 15 ч. и след около 30 минути се излезли на брега и започнали да викат Даниела.

 

"Аз бях с приятелка на брега. Дойдоха 5-6 момчета на около 16-18 години. След 15 минути дойдоха 7 деца на възраст между 10 и 14 години – три момчета и четири момичета. Започнаха да й викат името и казаха, че е изчезнала. Тогава се обадих на 112", разказа Димова.

 

Част от присъстващите са започнали да я търсят по брега, а по-големите момчета са влезли във водата. Тогава се е появила и полиция и започнало издирването по брега и във водата от кораб на "Гранична полиция".

 

Децата са плували в близост до брега, разказали, че момичето опитало да им докаже, че може до доплува до празна бутилка, която била по-навътре в реката. Последно са видели как Даниела опитва да достигне бутилката и изведнъж изчезнала във водата.

 

Мартина Димова разказа, че на плажа често ходели деца без придружител. Плажът бил предпочитан и от по-възрастните силистренци, въпреки че е неохраняем.

 

"Каквито и мерки да вземат, за да направят труден за достигане този плаж има много пътечки, по които може да се стигне", каза Димова.

dnes.bg

Коментари

Новини Варна