IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
08:43 | 3 юни 2016
Обновен: 06:15 | 27 април 2024

До момента няма задържани за свадата между ромско и българско семейство в кв. „Ботунец”

Това съобщи комисар Николай Василев

По материала работи: Пламен Янков
До момента няма задържани за свадата между ромско и българско семейство в кв. „Ботунец”

До момента няма задържани за свадата между ромско и българско семейство в кв. „Ботунец”. Това съобщи по време на брифинг комисар Николай Василев, началник на Пето РУП във връзка със спонтанните протести на граждани на кв. "Ботунец" в столицата възникнали след свада между българско и ромско семейство, предаде „Фокус”.

 

Той обясни, че на 1 юни семейство е празнувало освобождаването от затвора на един от тях, вдигали са шум след 22.00 часа.

 

„Има обаждане по телефона за нарушаване на нощната тишина. Направили сме забележка. Предполагам от доста голямото количество изпит алкохол са нападнали хората, които са направили забележката.

 

От там нататък се развива конфликтът, който прераства в едно шествие в сряда вечерта и от вчера вечер, което е против това, което е станало във вторник вечерта”, каза комисар Василев. „До момента няма задържани за инцидента. Има насоки за лицата, които са участвали в този инцидент”, заяви той. По думите му вчера са разпитани 8 души, които са пострадали и днес продължават с разпитите.

Коментари

Новини Варна