IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:14 | 10 юни 2016
Обновен: 14:01 | 27 април 2024

Пияни и надрусани хлапета без книжки карат из Русе

Това съобщиха от МВР

По материала работи: Пламен Янков
Пияни и надрусани хлапета без книжки карат из Русе

Пияни и надрусани хлапета без книжки шофират из улиците на Русе и пътищата наоколо и са изключително опасни, алармираха вчера от ОД на МВР. Русенската полиция отчита рязко увеличаване на броя на заловените неправоспособни и на употребили алкохол шофьори, съобщи началникът на сектор "Пътна полиция" в дунавския град Румен Кръстев.

 

За първите пет месеца на миналата година заловените шофьори, употребили алкохол, са били 90, а за същия период на тази година броят им е нарастнал с цели 30%, достигайки 120. Все по-тревожна става и статистиката с неправоспособните водачи на превозни средства, в вече често която попадат деца и пълнолетни граждани. От януари до края на май 2015 г. полицията е засякла 124 нарушители, а за същия период на тази година те са почти два пъти повече - 254. Вече не сa изключение и заловените водачи, които са управлявали превозни средства след употреба на наркотици. Директорът на областната дирекция на МВР в Русе комисар Теодор Атанасов коментира, че от два до три са пътните полицейски екипи, които обслужват община Русе и главните пътища Русе-Варна и Русе-София. Останалите полицейски управления в областта имат денонощно екипи, които работят по линия на пътния контрол.

 

Атанасов каза още, че в областната дирекция се прави необходимото, за да се увеличи броят на служителите, които работят по линия на пътния контрол.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна