IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
15:22 | 10 юни 2016
Обновен: 13:45 | 27 април 2024

Хванаха 34 фалшиви здравни книжки в Кърджали

Били използвани от работници в месокомбинат в района

По материала работи: Пламен Янков
Хванаха 34 фалшиви здравни книжки в Кърджали

34 фалшиви здравни книжки бяха хвана при проверка Регионалната здравна инспекция /РЗИ/ в Кърджали. Ментетата били използвани от работници в месокомбинат в района, служители в магазин на голяма търговска верига и дюнерджийница на автогарата.

 

"Установихме, че притежателите на здравните книжки не са преминали през задължителните изследвания за микробиологичен анализ и паразитология. Притеснителното е, че ако са носители на чревни и други паразити, могат заразят храната, която обработват и от там - крайните потребители", заяви директорът на "Надзор на заразните болести" в кърджалийската инспекция д-р Таня Беловска. Според нея книжките са били подпечатани с печати на РЗИ Кърджали, включително и с нейния печат.

 

Съмненията на инспекторите са, че са ползвани фалшиви печати. Номерата на книжките-менте се дублирали с номерата на редовни документи в регистъра на РЗИ.

 

"Извършваме проверка на случая. Извършват се разпити на лицата, на които са издадени книжките и на служители на РЗИ. "Проверката се извършва с оглед извършени документи престъпления", заяви районният прокурор на Кърджали Гергана Колева.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна