IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
13:40 | 15 юни 2016
Обновен: 15:27 | 27 април 2024

Задържаха мигранти край Банско

23-ма бежанци са хванати на пътя Разлог - Якоруда - Юндола

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха мигранти край Банско

23-ма бежанци са задържани край Банско, предаде БГНЕС. Към 9.00 часа на пътя Разлог - Якоруда - Юндола при разклона на село Елешница е забелязана група, която се е предвижвала през полето. Сред мигрантите имало и деца.

 

Бежанците са задържани от служители на полицаи от Банско и патрул на Гранична полиция. Те са натоварени на джипове и транспортирани в Гоце Делчев.

 

Това е втора група от бежанци на територията на Югозападна България, които са успели да преминат зелена граница и да влязат във вътрешността на страната. Първият такъв случай беше преди около два месеца, които бяха задържани край гоцеделчевското село Теплен.

 

Снощи полицаи от Приморско спряха автомобил с 11 мигранти, преминали границата на България незаконно. Автомобилът е управлявал 43-годишен мъж от София.

 

Пътуващите в колата 11 чужденци са били без документи и са се самоопределили като граждани на Пакистан, Афганистан и Иран. Шофьорът е задържан за 24 часа. Срещу него е образувано бързо полицейско производство за каналджийство.

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна