IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Крими
18:45 | 16 юни 2016
Обновен: 12:24 | 27 април 2024

Мечка рани човек край смолянско село

Мъжът е в съзнание с рани по ръката и предмишницата

По материала работи: manager
Мечка рани човек край смолянско село

Мечка нападна и рани човек край смолянското село Люлка. Инцидентът станал към 15.30 часа в района на изоставеното село Баблон над Люлка в Арденското корито край Смолян. Пострадалият - 55-годишният Панайот Парев, от години ходи да събира гъби, за да се издържа. Той попаднал на мечка с малко мече и вероятно от уплаха и изненада мечката го е нападнала, каза кметът на село Сивино, към което спада и село Люлка, Асан Чакъров. Мъжът е с рани по ръката и предмишницата. В съзнание е.

 

Панайот бил сам в гората, успял да избяга, но мечката му захапала ръката. С големи усилия и шуртяща кръв сам слязал в селото и се прибрал в къщата си. Накарал комшийка да звънне на тел. 112 за помощ. Линейка го е закарала към болницата в Смолян. Панайот има четири деца. Майката - рускинята Светлана, отишла в Русия да види близките си преди 16 години и той отгледал сам Роман, Алексей, Филип и Робърт с бране на гъби и диворастящи плодове. Децата с години не можеха да получат български паспорти.

 

24 часа

Коментари

Новини Варна