IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
21:11 | 18 юни 2016
Обновен: 21:42 | 27 април 2024

Килърите на Митьо Очите остават в ареста

По материала работи: Борис Проданов
Килърите на Митьо Очите остават в ареста

Георги Иванчев и Радослав Димитров бяха оставени зад решетките за опита за убийство на Димитър Желязков. Това определение изчете току-що съдия Георги Пепеляшев от Бургаския окръжен съд. Решението на бившия военен съдия полк. Георги Пепеляшев не изненада никого. При опит за убийство обичайната практика е да се налага постоянно задържане под стража, съобщава Флагман бг.


Принудителната мярка се налага дори и за лица с чисти досиета, извършили деянието в момент на афект. В този случай ситуацията е много по-различна, защото става въпрос за гангстерско разчистване на сметки. Още по-тежка е и ситуацията на Георги Иванчев, който има влязла в сила условна присъда и е в изпитателен срок. Той със сигурност няма никакъв шанс да излезе на свобода скоро, предвид факта, че ще трябва да излежи и предишното си наказание.

 

За Радослав Василев шансовете да бъде освободен на по-късен етап съществуват, но това ще стане само при коренна промяна на обвинението, или тежко здравословно заболяване, което налага продължително лечение. За него няма да е никак безопасно да е в Бургаския затвор, където се очаква да бъде преместен до дни. Според прокуратурата той е стрелял три пъти в гърба на Митьо Очите, за да го довърши, след като Георги Иванчев също е произвел няколко изстрела срещу Желязков - два пъти в гърдите и веднъж в корема.

 

Адвокатите на двамата са от Варненската колегия, твърди Дарик. Те пледираха, че клиентите им са невинни, а твърденията на прокуратурата - недостатъчни. Защитата представи свидетелски показания на чужденци, очевидци на престрелката. Туристите твърдят, че са видели как в заведението нахлула група от едри мъже. Според обвиняемите, Митьо Очите и хората му са започнали конфликта.

 

По информация на главния прокурор Сотир Цацаров, Иванчев е бил с пистолет, със заличени номера, а един от проектилите е заседнал в жилетката на считания за наркобос по Южното Черноморие.

Коментари

Новини Варна