IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
15:53 | 20 юни 2016
Обновен: 21:42 | 27 април 2024

Горяща кола тръгна и подпали друга в Русе

Автомобилът е подпален за втори път умишлено

По материала работи: Пламен Янков
Горяща кола тръгна и подпали друга в Русе

Автомобил "Дачия", използван като такси, е горял миналата нощ в русенския кв. "Родина", зад блок "Сърнена гора". Сигналът за пожара бил подаден малко преди 3 часа от живеещи в блока, след като видели пламъци. На мястото незабавно е изпратен екип пожарникари, но докато пристигнат, таксито станало на пепел.

 

При запалването на „Дачията” станало късо съединение от което се стартирал двигателят и тя потеглила напред. Така горящото такси се блъснало в друга кола, спряна наблизо - "Форд Фокус", която също е пламнала, разказаха пожарникари. Много често ставало така, че при късо съединение се самозадейства стартерът и колата, която е паркирана на скорост, потегля сама.

 

Собственикът на таксито обаче заяви, че колата му гори за втори път. Автомобилът вече не става за нищо. Огънят успял да засегне само предната част на другата кола, но тя също вече е неизползваема. Има образувано досъдебно производство и от полицията разследват причините за запалването на таксито, като най-вероятната е умисъл, смятат пожарникарите.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна