IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 16°
Крими
12:10 | 23 юни 2016
Обновен: 22:55 | 28 април 2024

Задържаха мъж с 16 криминални регистрации

Катастрофа станала повод за задържането на шофьора с богато криминално досие

По материала работи: Пламен Янков
Задържаха мъж с 16 криминални регистрации

Катастрофа стана повод за разкриването и задържането на мъж с богато криминално досие във сряда по обед. 29-годишният М.М. от Габрово, шофирал автомобил "Рено 11" по пътя за село Орешак, но поради неспазване на дистанция не успял да спре и блъснал движещия се пред него л.а. "Ауди А4".

 

На мястото на инцидента незабавно пристигнал полицейски екип от РУ-Троян, а минути преди това М.М. побягнал към близкото дере. Последвало кратко преследване, след което полицаите забелязали беглеца. Той обаче не само отказал да изпълни разпорежданията им, но и започнал да хвърля камъни по тях.

 

Това наложило единият от униформените да произведе предупредителни изстрели във въздуха със стоп патрони и М.М. бил задържан.

 

По-късно било установено, че той седнал зад волана след употреба на алкохол - пробата с дрегер отчела 1.40 промила алкохол в издишания въздух, освен това бил и неправоспособен. Справка в полицейския регистър пък сочи, че мъжът натрупал в биографията си 16 регистрации за едро хулиганство, грабеж, нанасяне на средна телесна повреда и кражби.

 

М.М. е настанен за лечение в троянската болница, тъй като при преследването бил прострелян в десния крак, но опасност за живота му няма. По случая е образувано следствено дело.

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна