IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Крими
13:45 | 11 юли 2016
Обновен: 22:10 | 27 април 2024

Пенсионер загина при пожар във Велинград

Вероятно мъжът е починал от задушаване

По материала работи: Пламен Янков
Пенсионер загина при пожар във Велинград

Трупът на 72-годишен мъж е бил открит след пожар в къща във Велинград, съобщиха от областната противопожарна служба. Около 9 часа сутринта в събота съседи подали сигнал, че от прозорец на стара къща излиза дим. Изпратеният на мястото противопожарен екип сравнително бързо угасил тлеещата постройка.

 

В една от стаите било открито полуобгорялото тяло на стопанина, чието име не бе съобщено. Пожарът най-вероятно е възникнал предната вечер, или през нощта от свещи, съобщи за "24 часа" началникът на областната противопожарна служба комисар Иван Панайотов.

 

В къщата отдавна не е имало електричество, заради неплатени сметки и са били използвани свещи за осветление. По всяка вероятност обитателят на дома е заспал без да изгаси свещите, които са предизвикали пожара. Подпалили са се вехтории, които по-скоро са тлеели, отколкото са горели. Вероятно мъжът е починал от задушаване. Къщата се намира навътре в двора на имота и поради това едва на сутринта съседите са видели димящата сграда.

Коментари

Новини Варна