IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
10:03 | 11 август 2016
Обновен: 09:53 | 20 април 2024

Сигнал за терористична заплаха в столичен мол

Чут е телефонен разговор на мъж, който повтарял "Ще взривя мола!"

По материала работи: Пламен Янков
Сигнал за терористична заплаха в столичен мол

Двама сервитьори в заведение за хранене в столичен мол подали сигнал вчера, че в заведението мъж, изглеждащ от арабски произход седял на маса с още две забулени жени. Чули го да разговаря по телефона на английски за разположението на магазините и коридорите в търговския център. В края на разговора сервитьорите свидетелстват, че го чули много ясно да повтаря: "Ще взривя мола!".

 

Предприети са незабавни действия от полицията. За сигнала е докладвано и на вътрешния министър. Малко по-късно мъжът е задържан. Предприети са мерки за безопасност в целия търговски център. При пристигането на антитерористите двете забулени жени вече били тръгнали. Иззети са записите на охранителните камери и веднага в реално време е установено, че те са се качили в такси и са потеглили в неизвестна посока.

 

Органите на реда са влезли в контакт със собствениците на таксиметровата компания и са установили водача, който е возил двете жени. При разпитите на задържания мъж се установило, че той е разговарял по телефона с баща си, защото бил недоволен от сметката в ресторанта. Обяснявал разположението на мола, за да може баща му да го прибере. От нерви казал накрая, че ще взриви мола, афектиран от сметката, която трябвало да плати в заведението. Всички сервитьори и охраната на мола са разпитани в 6 РПУ.

 

БНТ

Коментари

Новини Варна