IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 13°
Крими
18:35 | 19 август 2016
Обновен: 12:59 | 24 април 2024

Стрелецът от Слънчев бряг е арменец с руски паспорт

Скарал се с трима българи, общо петима са задържани

По материала работи: manager
Стрелецът от Слънчев бряг е арменец с руски паспорт

28-годишен арменец е стрелял с газов пистолет след скандал в Слънчев бряг. Петима души бяха задържани заради стрелбата. Стрелецът и негов сънародник се скарали с трима българи, съобщава "Дарик".

Свадата избухнала близо до хотел, иззети са записи от видеокамери в района и са разпитани очевидци за установяване на причината за нея.

Арменецът притежава паспорт от Руската Федерация, но има статут на постоянно пребиваващ у нас, в Пловдив. Той бил с друг арменски гражданин, на 36 години.

След тяхното задържане - в джипа, с който се придвижвали, бил намерен законно притежаван от по-младия чужденец газов пистолет. Именно той стрелял с оръжието по време на скандала. Ответни изстрели не е имало.

Задържаните българи след стрелбата са на 19 и 20-годишна възраст, работят на различни търговски обекти в Слънчев бряг.

В хода на процесуално-следствените действия квартирата им била претърсена и при обиска били открити няколко плика с канабис, с общо тегло 70-80 грама. За това е образувано бързо полицейско производство срещу едното момче.

 


 

Коментари

Новини Варна