IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
13:22 | 29 август 2016
Обновен: 16:03 | 26 април 2024

Подигравка е причина за масовото меле между бежанци в Харманли

Преди сбиването бежанците пиели и пеели

По материала работи: Борис Проданов
Подигравка е причина за масовото меле между бежанци в Харманли

Масовото сбиване между бежанците в лагера в Харманли, за което вече писахме, е избухнало заради подигравка за фалшиво пеене. Малко преди мелето бежанци се били събрали в едно от помещенията – пиели и пеели. Някой подхвърлил на един от чужденците, че пее фалшиво и скандалът бил готов. 

 

Охраната на бежанския център е подала сигнал до полицията в 23 часа за между близо 800 обитатели. На място са изпратени над 50 полицейски служители от ОДМВР, които били посрещнати и замеряни с камъни от биещите се бежанци, съобщават от пресслужбата на полицията. Счупено е предно панорамно стъкло на служебен автомобил Опел „Астра”. В мелето са пострадали двама сирийски граждани, отървали се с охлузване по главите.

 

Към 1 часа, униформените полицаи са възстановили реда в лагера и е създадена организация за патрулиране и охрана. Днес предстои изясняване причините за конфликта и нанесените материални щети по сградния фонд и инвентар.

 

 

24часа.бг

 

Още по темата Трима пострадаха при масов бой в бежанския център в Харманли

 

 

Коментари

Новини Варна