IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 20°
Крими
12:54 | 1 септември 2016
Обновен: 09:25 | 1 май 2024

Разкриха лаборатория за производство на метамфетамин в Ямбол

Работата по случая продължава

По материала работи: Борис Проданов
Разкриха лаборатория за производство на метамфетамин в Ямбол

Ямболски криминалисти разкриха лаборатория за производство на метамфетамин в града, съобщават от МВР.

 

Специализираната полицейска операция за противодействие на наркоразпространението в областния град е проведена на 31 август.

 

В хода на полицейските действия, около 19:20 часа, в момент на продажба на високорисково наркотично вещество –„пико“ е установен и задържан И. Т. /30 г./ от Ямбол. Криминалистите предприели процесуално-следствени действия в управлявания от него автомобил, откъдето са намерени и иззети две опаковки, съдържащи кристалообразно вещество, което при  полевия наркотест реагирало положително на метафетамин.

 

При последвалото претърсване в обект – фирмена база, ползван от задържания, е установена оборудвана лаборатория за производство на синтетични наркотици. Оттам са иззети прекурсори, различни видове киселини и други химически вещества и прибори, служещи за приготвяне на метамфетамин.

 

Събрани са достатъчно данни, доказващи съпричастността на 30-годишния мъж към разпространението на наркотични вещества в града. Той е задържан за срок до 24 часа по ЗМВР.

 

Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под ръководството на Окръжна прокуратура-Ямбол.

 

trud.bg

 

Коментари

Новини Варна