IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Крими
10:03 | 2 ноември 2016
Обновен: 14:27 | 27 април 2024

Планинските спасители спират да търсят Миро

Все пак вертолет "Кугър" и днес ще обходи района

По материала работи: Пламен Янков
Снимка Facebook

Планинската Спасителна Служба приключи участието си в акцията по издирването на 34-годишния мъж, който се изгуби в района на връх Ботев, съобщи "Фокус”, цитира dnes.bg.

 

Дежурният в службата уточнил, че по тяхна линия акцията е приключила засега. Сигналът за изчезналия турист е получен в ПСС в 23:45 часа на 27 октомври.


Знае се, че е изчезнал в района на връх Ботев. На 26 октомври в 11:00 часа Мирослав тръгнал с колело от хижа "Тъжа" към връх Ботев, а час и половина по-късно за последно се е свързал по телефона с майка си, за да я предупреди, че нагоре към върха няма да има обхват.

 

Седми ден продължава издирването на 34-годишния мъж в Стара планина. Хеликоптер "Кугър" ще се включи и днес в търсенето, ако метеорологичните условия позволяват изпълнението на полета.

 

В понеделник повече от 8 часа продължи операцията по търсенето на изчезналия мъж. В издирването се включиха близо 400 души – военнослужещи от Сухопътните войски, служителите на МВР, Планинската спасителна служба, служители на Парк "Централен Балкан" и доброволци. Те продължиха издирването в двете направления – местността "Паниците" над гр. Калофер и с. Александрово, община Павел Баня.

Коментари

Новини Варна