IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Крими
13:37 | 5 ноември 2016
Обновен: 03:37 | 24 април 2024

Баща и син изгоряха при пожар в дома си

Овъглените им тела са открити 2-3 дни след инцидента

По материала работи: Слав Велев
Снимката е илюстративна.

Баща и син изгоряха при пожар в дома си в пазарджишкото село Овчеполци. Овъглените им тела са открити 2-3 дни след инцидента. Съобщението за него е получено вчера в 9,46 часа, съобщават от Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението”, цитирани от "Дарик".
 

На мястото на произшествието са изпратени служители на РС ПБЗН - Пазарджик. В стая на къщата върху легла са открити 2 човешки трупа на мъже на 72 г. и на 46 г. Пожарът се е самозагасил, преди огънят да бъде забелязан и някой да се притече на помощ.
 

Унищожено е домашно имущество. Причината е в процес на установяване, по него работи Дежурна оперативна група от РПУ- Пазарджик.
 

Къщата на жертвите не е изолирана, в селото е, но пожарът е горял във вътрешността и затова не е забелязан, казват хора от Овчеполци. Загиналите са Петко Млекаров и сина му Ангел. Съседи предполагат, че бащата е получил инфаркт или инсулт и е починал преди инцидента. По-младият мъж, който е психично болен, вероятно е опитал да запали печката, за да се сгрее и е предизвикал неволно огнения ад, в който е загинал.
 

Петко бил с разклатено здраве – изкарал е 2-3 инсулта. Въпреки това се грижел много добре за болния си син. Двамата имали близък, който минавал да ги наглежда. Вчера той се опитал да им звънне, но не получил отговор. Когато отишъл на място да види дали всичко е наред, се натъкнал на ужасяващата гледка.

Коментари

Новини Варна