IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Крими
09:27 | 17 ноември 2016
Обновен: 10:32 | 20 април 2024

Заради остаряла кошарка: 2-годишно пострада в болница

Момиченцето се изправило в кошарката и заварките не издържали

По материала работи: Пламен Янков
Заради остаряла кошарка: 2-годишно пострада в болница

Дете на 2 години от Русе си е ударило сериозно главата след падане от метална кошарка в Детското отделение на Университетската болница в града.

 

Жената разказва пред БНТ, че влязла в болницата с дъщеря й заради пневмония, но заради потрошената кошара детето едва не получило доста по-тежка травма.

 

24-годишната жена разказва, че детето се изправило в кошарата и се опряло на предпазните решетки. Там имало заварка, но тя не е издържала и решетката се е счупила.

 

2-годишното дете се е изтъркулило по глава на земята в следствие на инцидента. Лекарите веднага са направили скенер на детето и то няма счупване на главата.

 

От русенската болница потвърдиха за инцидента. Родителите на други деца от отделението също се оплакват от окаяните условия в отделението.

 

"Не се заключват врати, не се затварят някои прозорци, не е като в 21 век", споделя жена.

 

Според управата на болничното заведение казусът с детсткото отделение е повече от абсурден. Преди повече от две години болницата се е разбрала с онкоотделението да разменят базите. Това обаче така и не се е случило, а детското отделение продължава да действа с остаряла база и в неподходящи условия.

 

dnes.bg

 

Четете още Екшън на бензиностанция: Пияно семейство би полицаи

Коментари

Новини Варна